برخی گیاهان برای تقویت و رشد طبیعی مو بسیار مفید است و بر خلاف کالاهای بهداشتی شیمیایی، هیچ گونه عارضه جانبی ندارد.
از جمله این گیاهان می توان به موارد زیر اشاره کرد.
حنا: در صورت مصرف منظم، نتیجه فوق العاده ای به دست خواهید آورد: این گیاه خواص متعددی دارد، سفیدی مو را با رنگ خود می پوشاند، خاصیت ضد شوره دارد، به روند رشد مو سرعت می بخشد. اما از آن جا که می تواند باعث خشکی مو شود، قبل از استفاده به آن ماست اضافه کنید.
آلوئه ورا: ژل آلوئه ورا خاصیت مرطوب کننده و حالت دهنده دارد.
بابا آدم: این گیاه، اکسیر مو به حساب می آید و حاوی اسید چربی است که روند گردش خون را در سر بهبود می بخشد. این امر باعث رشد مو می شود. این گیاه تقویت کننده پیاز مو است.«فیتوسترولز» و «سیلیکا»ی موجود در آن التهاب پوست سر را برطرف می کند.
کلمات کلیدی:
کمبودهای تغذیهای علت شایعی برای ریزش مو نیست و نباید هر کسی که دچار ریزش مو شد گناه را به گردن نوع تغذیه او بیندازیم.
گاهی میگویند فلان ماده گیاهی یا فلان فرآورده شیمیایی را روی سرتان بمالید تا موهایتان را تقویت کند. البته شما چنین سخنی را از یک متخصص پوست نمیشنوید بلکه این حرف را کسی میزند که از ساختمان مو و پوست اطلاعی ندارد…
در واقع هر چه قدر شما موادغذایی مختلف و انواع ویتامینها را روی موها بمالید تاثیری در افزایش رشد موها ندارد. بنابراین چیزی به نام «ویتامینه کردن موها» مبنای علمی ندارد و این مساله تنها اسباب دست عدهای جهت خالی کردن جیب مردم شده است. ممکن است سوال کنید که پس وجود ویتامینها و پروتئینهای مختلف در شامپوها و فرآوردههای مو به چه دردی میخورد؟ در پاسخ باید گفت که هر چند وجود این مواد ممکن است به خاصیت نرمکنندگی یک فرآورده و حالت دادن موها کمک نمایند اما تاثیری در تقویت موها ندارند و اغلب اضافه کردن آنها جهت جلب مشتری میباشد.
به طور طبیعی تغذیه مو از طریق رگهایی که به ناحیه پاپی مو میرسند، صورت میگیرد. از طریق این رگها مواد مورد نیاز برای تغذیه ریشه مو وارد میشود و در اختیار سلولهای سازنده مو قرار میگیرد و از سوی دیگر مواد زاید سلولها از طریق رگهای همان ناحیه خارج میگردند.
در صورتی که مواد مورد نیاز برای رشد سلولهای سازنده مو کافی نباشد خواه این مساله به علت کمبود کلی آن ماده در بدن باشد (مثلا به علل کمبودهای تغذیهای) و یا به خاطر نقصان در خونرسانی، به موها باشد (مثلا به علل اشکالات عروقی) باعث ریزش مو و یا رویش موهای غیرطبیعی میگردد بنابراین لازمه داشتن موهایی سالم و با طراوت، برخورداری از تغذیه مناسب و کامل میباشد، همچنان که این قضیه در مورد تمامی اعضای بدن صادق است.
کمبودهای تغذیهای علت شایعی برای ریزش مو نیست و نباید هر کسی که دچار ریزش مو شد گناه را به گردن نوع تغذیه او بیندازیم. در مواردی که ریزش و یا خرابی موها به علت کمبود تغذیه باشد معمولا علایم دیگری هم در فرد مبتلا وجود دارد و اینطور نیست که شخصی در سلامت کامل و بدون هیچ شکایت دیگری فقط موهایش بریزد بنابراین در یک فرد معمولی که تغذیه مناسبی (در حد معمول) دارد نیازی به استفاده از داروهای تقویتی مثل انواع ویتامینها، کلسیم و… جهت جلوگیری از ریزش مو نیست و تجویز آنها هم دردی را دوا نخواهد کرد.
حتی زیادهروی در مصرف برخی از غذاها و حتی برخی گیاهان خود موجب بیماری میگردد. به عنوان مثال زیادهروی در مصرف ویتامین A علاوه بر عوارض مختلف، باعث ریزش مو نیز میشود و این مساله بیشتر در کودکانی دیده میشود که مادران با این تصور غلط که دادن ویتامین زیاده از حد به رشد کودک کمک میکند، به طور مرتب به او داروهای مولتیویتامین میدهند که البته با قطع این ویتامینها مشکل برطرف میشود. بنابراین باید مساله «ویتامینزدگی» و تصورات غلطی که در مورد مصرف این فرآوردهها وجود دارد مورد توجه قرار گیرد و در این رابطه با پزشک متخصص مشورت شود.
کلمات کلیدی:
مهمترین قدم برای از بین بردن جوشها شستن و پاک کردن صورت است، یک پاککننده ملایم بدون چربی برای شستن پوستهای چرب ایدهآل است.
تا به حال شده که شب هنگام خواب ناگهان ببینید یک جوش زشت و چرکی روی صورتتان خودنمایی میکند، در حالی که فردا به یک مهمانی دعوت هستید یا میخواهید با فردی ملاقات کنید که برایتان اهمیت زیادی دارد. در این زمان نهتنها زشتی جوش آزاردهنده بلکه نگرانی از فردا نیز بیشتر باعث آزارتان میشود اما نگران نباشید.
راهحلهای اورژانسی وجود دارد که میتواند در این مواقع به کمکتان بیاید و شما را از شر آن جوش زشت خلاص کند. البته اگر پوستی حساس داشته باشید شاید این روشها کمی باعث خشکی بیش از اندازه پوستتان شوند و در نتیجه کار را خرابتر هم کنند؛ پس اگر پوستی حساس دارید، کمی بیشتر ملاحظه کنید.
چطور قرمزی جوش را یک شبه از بین ببرید
1 - قبل از خواب با یک شوینده ملایم صورت را بشویید؛ شویندهای که حاوی دانههای اسکراب و پاککننده باشد تا سلولهای مرده سطح پوست را از بین ببرد چرا که تجمع همین سلولهاست که اصلیترین عامل ایجاد آکنه است.
2 - دو قاشق غذاخوری سرکه سیب را با یک قاشق غذاخوری آب مخلوط کنید؛ بعد یک گوشپاککن را به این محلول آغشته کنید و روی جوشها بمالید.سرکه سیب باکتریهای مولد آکنه و سلولهای مرده سطح پوست را از بین میبرد و در نتیجه تا حدی التهاب جوش میخوابد و صبح که بیدار شوید میزان قرمزی جوش تا حد زیادی کاهش یافته است.
3 - قبل از اینکه به تختخواب بروید مقداری کرم ضدآکنه روی جوشها بزنید، چنین کرمی باید حاوی بنزوئیل پروکساید باشد تا بتواند جوش را خشک کند و سلولهای مرده سطحی را بردارد.
4 - قطره ضدقرمزی چشم هم می تواند به شما کمک کند یعنی قطره چشمی که برای کم کردن قر مزی چشمها استفاده میشود. اگر کرم ضدآکنه ندارید میتوانید به جای آن از چنین قطرهای استفاده کنید. این قطره میتواند قرمزی جوش را کم کند اما هیچ تاثیری در بهبود جوشها ندارد.
نکته :
مقداری دارچین و عسل را با هم مخلوط کنید تا مادهای چسبی شکل به دست آید. صورتتان را بشویید و بعد مقداری از این مخلوط را قبل ازخواب روی مناطق مورد نظر بمالید و بگذارید تا صبح بماند.
نمیگذارد جای جوش زخم شود
روغن درخت چای را نیز میتوانید امتحان کنید. این روغن نیز خاصیت ضدباکتریایی دارد و محصول استرالیا است. روغن درخت چای به کاهش قرمزی و تورم کمک میکند و مانع زخم شدن محل جوش میشود. البته باید از مصرف صابونهایی که موجب بروز حساسیت و واکنشهای آلرژیک میشوند، پرهیز و قبل از خواب از خوردن غذاهای خیلی چرب و ادویهدار خودداری کنید چون در بروز آکنهها تاثیر فوقالعادهای دارند.
یک شبه دانههای سرسیاه را از بین ببرید
1 - باید پوستتان را با یک پاککننده حاوی اسید سالیسیلیک بشویید، چرا که این دانههای سرسیاه بیش از همه به دلیل تولید بیش از اندازه چربی درون منافذ پوستی است؛به همین دلیل تمیز نگهداشتن پوست میتواند به پاک کردن دانههای سرسیاه کمک کند.
2 - با یک لایهبردار ملایم سلولهای مرده سطح پوست را بردارید، چرا که تجمع این سلولهای مرده روی پوست هم می تواند عامل ایجاد جوش و دانههای سرسیاه باشد.
3 - یک حوله را داغ کنید و روی این دانههای سرسیاه قرار دهید، بخار و گرمای ناشی از حوله باعث میشود که دانههای سرسیاه به سطح پوست نزدیک شوند و در نتیجه تخلیه کردن آنها آسانتر شود، حوله را چند دقیقه روی دانههای سرسیاه نگه دارید و بعد آن منطقه را به خوبی خشک کنید.
4 - نوک یک انگشت یک پارچه یا دستمال کاغذی قرار دهید؛ بعد آرام با نوک انگشت و دستمال این دانهها را خیلی آرام فشار دهید، حواستان باشد که نباید به پوست فشار زیادی وارد شود، چرا که میتواند التهاب ایجاد کند.
5 - در نهایت با یک کرم مخصوص دانههای سیاه کار را تمام کنید و بعد به تختخواب بروید.
این محلول هم معجزه میکند
مقداری دارچین و عسل را با هم مخلوط کنید تا مادهای چسبی شکل به دست آید. صورتتان را بشویید و بعد مقداری از این مخلوط را قبل ازخواب روی مناطق مورد نظر بمالید و بگذارید تا صبح بماند و بعد صبح صورتتان را کاملا بشویید. اگر معمولا در خواب زیاد تکان میخورید، توصیه میکنم روی بالش خود یک حوله بیندازید تا کثیف نشود.
روغن برخی گیاهان هم مفید است
راه دیگر برای از بین بردن یک شبه جوشها استفاده از روغنهای خاص و ضروری بدن است؛ یعنی روغنهای تقطیر شدهای که حاوی ترکیبی از مواد عطری برخی از گیاهان است، دو گیاه فوقالعاده برای پوست؛ یکی درخت چای و دیگری برگبوست. روغن هر دو این گیاهان بسیار موثر است و شما میتوانید با توجه به سلیقه خود یکی از آنها را انتخاب کنید.کافی است قبل از خواب بعد از اینکه صورتتان را شستید و خشک کردید یک قطره از روغن را روی جوش قرار دهید و بگذارید تا صبح روی جوش باقی بماند. حواستان باشد که حتما روی بالش خود یک حوله پهن کنید چرا که لک ناشی از این روغنها به راحتی از روی پارچه پاک نمیشود.
پزشکان چه دارویی تجویز میکنند
اگر برای درمان سریع جوشها به پزشک مراجعه کنید احتمالا مصرف داروهای کورتونی یا استروئیدی را برای کوتاه مدت به صورت خوراکی یا موضعی یا تزریقی تجویز میکند اما باید بدانید با مصرف طولانیمدت این داروها آکنه بدتر میشود اما در کوتاهمدت چنین داروهایی میتواند التهاب را از بین ببرد و از آنجا که التهاب نقش زیادی در ایجاد جوش دارد بنابراین جوشها کاهش مییابند.باید بدانید مصرف این داروها باید محدود به چند روز یا نهایتا دو هفته باشد تا شدت ضایعات آکنه کم شود البته این بهبودی به طور موقتی است و فرد باید حتما داروهای خوراکی و موضعی آنتیآکنه، آنتی باکتریال را آغاز کند تا با قطع داروهای کورتونی و استروئیدی ضدالتهاب، جوشها برنگردند.
برای پوستهای حساس از خمیر دندان استفاده نکنید
اگر پوستی حساس دارید توصیه میکنیم سراغ خمیر دندان نروید، چرا که ممکن است پوست با خمیر دندان بیش از اندازه خشک شود و حتی بسوزد؛ بهتر است شما در این مواقع سراغ محلول بنزوئیل پروکساید 3درصد بروید. کمی از این محلول را با یک گوش پاک کن روی جوش بگذارید.این ماده باکتریهای عامل آکنه را میکشد، همچنین کاری میکند که منافذ مسدود شده پوستی باز شوند و در نتیجه هم پوست کمتر دچار آکنه میشود و هم راحتتر نفس می کشد.
این راهها درمان قطعی نیستند
یادتان باشد که این راهها نمیتوانند به عنوان درمان قطعی مطرح باشند بلکه فقط میتوانند به طور خیلی موقت جوشها و آکنهها را خوب کنند ولی اگر علت اصلی برطرف نشود، جوشها دوباره برمیگردند و روز از نو و روزی از نو؛ اگر هم بخواهید این روشها را مرتب تکرار کنید، احتمالا پوستتان بیش از اندازه حساس و خشک خواهد شد و نتیجه مطلوب مورد نظرتان به دست نخواهد آمد چرا که پوستی که تکه تکه خشک شدهباشد بیشتر از آنکه زیبا باشد، حالت لکه لکه پیدا میکند.
راهنمای قدم به قدم برای یک شبه نابود کردن جوشها
1 - مهمترین قدم برای از بین بردن جوشها شستن و پاک کردن صورت است، یک پاککننده ملایم بدون چربی برای شستن پوستهای چرب ایدهآل است.
2 - یک تکه یخ را داخل یک تکه پارچه بگذارید و آن را هر یک ساعت حدود 15 تا 20 دقیقه روی جوش قرار دهید؛ البته حواستان باشد که هر وقت احساس درد کردید؛ یخ را بردارید.
3 - خیلی ملایم با سشوار روی جوش را خشک کنید،درجه حرارت سشوار را روی کمترین حد قرار دهید تا سردترین باد را داشتهباشید. باید حدود 3 تا 5 دقیقه باد سشوار را روی جوش بگیرید.حواستان باشد که سشوار را خیلی نزدیک به پوست نگیرید و هر گاه احساس کردید داغ شدهاست، کار را متوقف کنید.
4 - قبل از اینکه به تختخواب بروید روی جوش را با کمی خمیردندان بپوشانید، حواستان باشد که از خمیر دندان سفیدی استفاده کنید که هیچ ماده افزودنی خاصی نداشته باشد؛ مثلا خمیردندان سفیدکننده نباشد. البته ناگفته نماند که خمیردندانهای ژلهای هم برای این کار مناسب نیستند.
5 - صبح روز بعد خیلی ملایم با آب ولرم خمیردندان را از روی جوش بشویید.
6 - حالا میتوانید باقیمانده جای جوش را با کانسیلر یا هر نوع کرمپودر و ماده آرایشی دیگر بپوشانید.
کلمات کلیدی:
آکنه بیماری التهابی مزمن پوست است که در دوران نوجوانی بیشتر شایع است، اما گاه بهشکل متناوب در سنین مختلف خود را نشان میدهد. مشخصه این بیماری به وجود آمدن جوشهای چرکی و سرسیاه روی صورت، قفسه سینه و کمر است. این بیماری در مردان شایعتر از زنان است.
در آکنه شدید ممکن است کیست و آبسه در بدن به وجود بیاید. کیست مانند تورمی بزرگتر و سفتتر از جوشهای معمولی در پوست پدیدار میشود و آبسه هم یک ناحیه عفونی متورم، ملتهب، دردناک و حاوی چرک است.
آکنه اثرات روانی بسیاری روی فرد میگذارد و درمان آن اهمیت بسیار زیادی دارد. توصیه میشود که درباره بیماری آکنه تحقیق کرده و راههای مختلف درمان آن را بررسی کنید.
این بیماری بدون درد و صرف وقت زیاد با استفاده از طب سوزنی و روش کت گوت و طب چینی قابل درمان است.
در طب غربی هم روشهای مختلفی برای کنترل جوش و آکنه وجود دارد. برای کنترل آکنه از دارویی با ترکیب ایزوترتینویین با اسم تجاری کترل استفاده میشود. این دارو با برداشتن و پوسته ریزی یک لایه از سطح پوست و تغییر میزان ویتامین آ در پوست موجب میشود سر این مجاری عروق و چربی باز بماند و خود به خود مکانیزم ایجاد جوش کمتر شود.
همچنین داروهای آنتی بیوتیکی مانند آزویترومایسین، سفکسین، سفلکسین هم برای این درمان تجویز میشود. بعد از مصرف این داروها التهاب و عفونت جوشها کمتر میشود.
داروهای شبه هورمونی مانند اسپلین و لاکتون هم برای جوش داده میشود و این دارو با تغییر میزان هورمونهایی که از غدد فوق کلیوی آزاد میشود، در درمان جوشها تأثیر دارد.
داروی دیگری به نام فلوتامید وجود دارد که به شکل رقابتی با تستسترون عمل میکند و میتواند مکانیزم هورمونی ایجاد جوش را از بین ببرد.
نکته اینجاست که همه این داروها فقط موجب کنترل ایجاد جوش میشود و در عمل تا وقتی که پوست به این تغییر و توازن هورمونی عادت نکند، این مشکل وجود خواهد داشت.
کلمات کلیدی:
حداقل پوشش ضد آفتاب ها برای جلوگیری از پیری پوست و ایجاد لک و چروک 25 یا 30 است.
برخی از افراد ترجیح می دهند به دلیل وجود اسکار(جای زخم یا جوش) و لک در پوست صورت از کرم های ضدآفتاب رنگی استفاده کنند که مصرف این نوع کرم ها هیچ گونه آسیبی به پوست آن ها وارد نمی کند.
افراد باید از کرم های ضد آفتابی استفاده کنند که پروانه تولید در داخل کشور را داشته باشد یا کرم های خارجی، پروانه واردات را اخذ کرده باشد. گلشنی عیار محافظتی (SPF) برای کرم های ضدآفتاب را بین 25 تا 30 دانست و افزود: حداقل پوشش ضد آفتاب ها برای جلوگیری از پیری پوست، ایجاد لک و چروک 25 یا 30 است و بالاتر از این عیار حفاظتی یعنی بین 30 تا 100 فرقی با عیار های 25 تا 30 ندارد. برخی از تبلیغات مبنی بر اینکه ضد آفتاب های دارای عیار حفاظتی بالاتر از 30 در محافظت از پوست موثر است، تبلیغات کارخانه ای است و از نظر علمی و پزشکی تفاوتی بین این عیارها برای جذب اشعه خورشید وجود ندارد.
کلمات کلیدی:
ساخته شده توسط Rodrigo ترجمه شده
به پارسی بلاگ توسط تیم پارسی بلاگ.